Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Vaarroutes door Limburg

Ship Install vaarroute 2: Limburg

Limburg wijkt met haar heuvellandschap nogal af van de rest van het land, maar is daardoor absoluut niet minder mooi. Naast de prachtige omgeving is Limburg ook nog eens gastvrij en staat de provincie bekend om haar Bourgondische levensstijl. Onze vaarroute door Limburg van het noorden naar het zuiden leidt langs prachtige natuur, maar ook gezellige steden.

De Maas is je rode draad

De Maas is je rode draad gedurende deze vaarroute door Limburg, ondanks dat deze niet overal bevaarbaar is. Aangeraden wordt om in het noorden van start te gaan en vervolgens in Maastricht te eindigen. Gennep of Cuijk vormt daarmee het vertrekpunt van de vaarroute door Limburg en de Maas leidt u vanaf daar via Arcen, op de grens van Duitsland, naar Venlo. Arcen staat bekend om haar kasteeltuinen, thermaal baden en de bekende Hertog Jan brouwerij. Zeker de moeite waard om hier een tussenstop te maken dus.

Vaarroutes Limburg

Aanmeren en genieten!

Na Arcen en Venlo vaar je verder door Limburg via de Maas naar Roermond en de Maasplassen. De Maasplassen zijn met mooi weer een enorme trekpleister voor toeristen. Je kunt hier gemakkelijk aanmeren en genieten van een dagje zwemmen en lekker eten.  Vervolgens wordt de vaarroute door bourgondisch Limburg vervolgd via Sittard en Geleen om vervolgens in Maastricht uit te komen. Op zowel cultureel als culinair gebied heeft Maastricht veel te bieden.

Vaarroute door Limburg

De beschreven vaarroute is zo’n 110 kilometer lang en is voor veel verschillende schepen geschikt. Let echter wel op met zeilschepen met een hoge mast, het kan zijn dat sommige bruggen een te lage doorvaarthoogte hebben.

Wij wensen je veel vaarplezier op deze prachtige vaarroute in Limburg!