Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Vaarroute Zuid-Holland

Ship Install vaarroute 5: Zuid-Holland

Nederland telt ongeveer 10.000 kilometer aan bevaarbaar vaarwater. In ons vorige artikel hebben wij een mooie vaarroute in Noord-Holland uitgelicht, dit keer doen we dat voor Zuid-Holland. Wij geven je in dit artikel een vaarroute die je van Noord-Holland naar Zuid-Holland brengt.

Van Noord-Holland naar Zuid-Holland

Om onze vaarroute in Zuid-Holland te beginnen gebruiken wij als startpunt het Markermeer. Komende vanaf het Markermeer passeer je de Oranjesluizen. Let hier wel op dat je stuurboordwal aanhoudt. Zodra je het Centraal Station hebt gepasseerd kom je aan bij de Houthaven. Nu kan je doorvaren naar het Westerkanaal waar je aan de brugwachter doorvaargeld moet betalen.

Nadat je de brugwachter hebt betaald kan je doorvaren naar de verzamelplaats voor de spoorbrug. Deze wordt vanaf 01.00 uur bediend. Wacht netjes op je beurt en houd de volgorde aan. Voordringen en haasten heeft geen zin, aansluiten wel. Verder zal alles vlot verlopen en zal de doorvaart door Amsterdam niet langer duren dan 2 uur.

Het eindpunt

De bruggen worden bediend door de brugwachters die meerijden met het konvooi. De Nieuwe Meersluis is het eindpunt van de doorvaart door Amsterdam. Vervolgens vaar je naar de bruggen in de Schiphol-spoorlijn en de A10. Op werkdagen wordt de Schipholbrug tussen 5.00 en 6.30 uur bediend. In het weekend later, houd hier dus rekening mee.

Bij de route Alphen aan den Rijn naar Willemstad krijg je weer te maken met de Konvooivaart. De kans is aanwezig dat je hier even moet wachten. Voor de spoorbrug van Gouda zijn wachtsteigers. Deze worden bediend om 13.12 uur, 16.12 uur en 21.12 uur (zondags 12.12 uur en 14.12 uur).

In Dordrecht heb je veel mogelijkheden om te overnachten. Als je wilt doorvaren kom je bij de spoorbrug van Dordrecht. Vanaf hier is het 2 uur varen naar Willemstad. Het kan zijn dat je een moment moet wachten. Je kan er dan voor kiezen om aan te leggen bij de Leuvehaven.

Veel vaarplezier!

Geniet van de mooie vaarroute in Zuid-Holland. Bereid je goed voor om verhinderingen te voorkomen. Plan bijvoorbeeld de vaarroute stap voor stap uit en kijk naar eventuele plekken om aan te meren.

Wij wensen je veel vaarplezier!