Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Vaarroute Flevoland

Ship Install vaarroute 6: Flevoland

De provincie Flevoland is door schitterende vaarwateren omringd. Ten westen is Flevoland ingesloten door het Markermeer en aan de noordzijde door het Ketelmeer. Aan de zuid- en oostzijde vind je het Gooimeer, Veluwemeer, Eemmeer, Wolderwijd, Vossemeer en het Drontenermeer. Dit grote watersportgebied is ontstaan na de inpoldering van Flevoland en is bedoeld als afwatering van de Veluwe. Uiteindelijk is Flevoland een bonte mix van land dat is gewonnen van de zee, maar ook delen die al eeuwenlang bij Nederland horen. Een reis door Flevoland is puur genieten en daarom beschrijven wij in dit artikel één van de mooiste vaarroutes!

Van Noord naar Zuid

De vaarroute door Flevoland van Noord naar Zuid begint aan het Ketelmeer. Vaar hier naar het Vossemeer richting Roggebotsluis. Omdat het hier erg druk kan zijn is het erg belangrijk dat je tussen de betonning blijft en rekening houdt met andere schepen door stuurboord wal aan te houden. Neem lange wachttijden daarom ook in gedachten. Vaar na de Roggebotsluis het Drontenermeer op richting Elburg. Hier zal je een groot landschap met vele watervogels aantreffen. Blijf overigens wel in de vaargeul want de betonning kan erg ondiep zijn.

Roggebotsluis

Eenmaal aangekomen bij de Elburgerbrug vaar je bakboord richting Elburg en stuurboord langs de gemeentelijke jachthaven. Je kunt ook doorvaren naar de nieuwe haven, deze ligt direct aan het centrum. In drukke periodes zijn de aanlegplaatsen vaak bezet. Dit komt onder andere doordat Elburg veel leuke winkels en terrasjes heeft. Met bezienswaardigheden zoals musea en diverse palingrokerijen is dit zeker een bezoekje waard.

Elburg

Zodra je de Elburgerbrug bent gepasseerd kom je uit op het grote Veluwemeer. Hier is het buiten de vaargeul erg ondiep. Bij de Ton- VM9 passeer je de jachthaven van Riviera Beach. Hier is een compleet pretpark en een vakantiepark te vinden. Daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten en kan je hier gezellig de dag doorbrengen met je kinderen.

Veluwemeer

Wil je toch liever rust in plaats van een druk pretpark? Daarvoor biedt deze vaarroute door Flevoland ook genoeg opties. Zo kan je doorvaren naar Harderwijk. Eerst zal je een watersportgebied bij de Bremerbergse Hoek passeren. Je kunt hier aanleggen bij het eilandje De Ral, de andere eilandjes zijn verboden gebied. Je kan ook doorvaren naar het centrum, hier zijn diverse aanlegmogelijkheden. Ook hier zijn veel gezellige restaurantjes en terrasjes te vinden.

Veel vaarplezier!

Niet te vergeten, het Dolfinarium van Harderwijk bevindt zich hier ook. Dit zal voor je kinderen zeker een hoogtepunt in de vaarroute door Flevoland worden! Geniet van al het moois dat Flevoland te bieden heeft. Wij wensen je veel vaarplezier!