Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Vaarroute Utrecht

Ship Install vaarroute 7: Utrecht

De provincie Utrecht kent tal van prachtige vaarroutes door natuurrijke gebieden en sfeervolle middeleeuwse steden. Zo vaar je de ene dag in alle rust door de Vinkeveense Plassen en de andere dag door de gezellige kanalen van Utrecht. De vaarroutes in de provincie Utrecht bieden tal van mogelijkheden.

Ontdek Utrecht via het water

Utrecht kent een grote verscheidenheid aan vaarroutes. In dit artikel vind je een vaarroute voor een heerlijke midweek op het water. Je kunt de vaarroute natuurlijk altijd naar eigen wens aanpassen of inkorten. Voordat je het water op gaat is het goed om te weten dat de doorvaarhoogte 2.20 meter bedraagt met een maximale diepgang van 1.40 meter. De vaarroute door Utrecht begint bij de Noordersluis in Utrecht. Hier vaar je richting de Zuidersluis. Tijdens de eerste dag varen zie je de prachtige stad Nieuwegein aan je voorbijglijden. Hierna vervolg je de weg naar de Hollandse IJsel via de smalle Doorslagsluis.

Een historische vaartocht

Tijdens de vaartocht passeer je verschillende middeleeuwse steden in het Groene Hart van Utrecht, namelijk Woerden, Oudewater en Montfoort. Na het passeren van de Goejanverwellesluis vaar je via de Oude Rijn richting Woerden. Hier kun je aanleggen in de haven en heerlijk wandeling maken door de middeleeuwse vestingstad. Na een bezoek aan Woerden vervolgt de weg richting de Kromme Mijdrecht welke uitmondt in de Amstel.

De Vinkeveense Plassen

Wanneer je de Amstel volgt richting de Waver en de Oude Waver vaar je richting de Vinkeveense Plassen. Hier vind je veel mogelijkheden tot recreatie en watersport. Aan de Vinkeveense Plassen liggen veel jachthavens met aanlegplaatsen, sanitaire faciliteiten en restaurants. Een heerlijke plaats dus om even aan te leggen en tot rust te komen. Na een bezoek aan de Vinkeveense Plassen kun je de weg vervolgen naar het pittoreske Utrecht. Vaar door de stadsgrachten en ontdek de stad vanaf het water.

Veel vaarplezier!

Geniet van de mooie vaarroute in Utrecht. Bereid je goed voor voordat je het water opgaat. Zo voorkom je verhinderingen. Kijk van tevoren naar eventuele jachthavens om aan te meren. Ben je van plan om van Utrecht naar Zuid-Holland te varen? Bekijk dan onze vaarroutes in Zuid-Holland.

Wij wensen je veel vaarplezier!