Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Varen Groningen

Ship Install vaarroute 9: Groningen

Ship Install vaarroute 9: Groningen

Groningen is een veelzijdige provincie met prachtige steden, natuur en vaarroutes. Geniet van een mooie route door de karakteristieke stad Groningen of geniet van de natuur op het Lauwersmeer.

Varen op het Lauwersmeer

Bent u op zoek naar een open vaargebied? Kies dan voor de vaarroute die u naar een van de mooiste wateren in Groningen voert. Nationaal Park het Lauwersmeer bestaat uit ongeveer 2000 hectare water. Op het Lauwersmeer mag je maximaal twaalf kilometer per uur varen. Dit om de rust te bewaren voor de vele vogels die hier hun broedgebied hebben. Geniet zelf ook van de rust op het water en laat u verwonderen door de natuur. Het Lauwersmeer is te bereiken via het Reitdiep. Onderweg kunt u aanleggen in de jachthavens in Lauwersoog, Oostmahorn of Zoutkamp. Wilt u liever een nacht op het water doorbrengen? Leg dan aan bij een van de bijzondere recreatie eilanden midden in het Lauwersmeer.

Ontdek Groningen via het water

Kies voor een bijzondere vaarroute die u dwars door de stad Groningen voert. Zo ontdekt u de prachtige en karakteristieke stad vanaf het water. Start uw vaarroute in de Jachthaven van Midwolda. Vanaf de jachthaven vaart u via de Blauwe Passage richting het Nieuwe Kanaal. Vervolg uw weg richting Nieuwolda via het Termunterzijldiep. Onderweg kunt u ervoor kiezen om een stop te maken in Delfzijl om te stad even te verkennen of te overnachten. Nadat u richting Delfzijl bent gevaren volgt u het Eemskanaal richting de stad Groningen. Wanneer u Groningen binnenvaart kun u aanleggen in de Oosterhaven. De jachthaven ligt midden in de stad waardoor u binnen een paar minuten naar de gezellige terrasjes en winkelstraten kunt lopen.

Zelfbedieningsbruggen in Groningen

Onderweg kan het voorkomen dat u sluizen of bruggen passeert die u zelf moet bedienen. Dit kan door het indrukken van een knop of door het gebruik van een speciale zelfbedieningssleutel. Deze sleutel is verkrijgbaar in de jachthaven van Midwolda. De sleutel hoeft u slechts één keer aan te schaffen en kunt u gebruiken voor de meeste vaarroutes in Groningen. Controleer voor u gaat varen of u een zelfbedieningssleutel nodig hebt. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Vaarroute van Groningen naar Friesland

Geniet van de veelzijdige vaarroutes in de provincie Groningen. Bereid u goed voor voordat u het water opgaat. Kijk van tevoren naar jachthavens om aan te meren of te overnachten. Wilt u meer tijd op het water doorbrengen? Vaar dan via het Lauwersmeer naar de provincie Friesland. Bekijk onze vaarroutes in Friesland en ontdek de mogelijkheden.

Wij wensen u veel vaarplezier!