Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Vaarroute Overijssel

Ship Install vaarroute 11: Overijssel

Ship Install vaarroute 11: Overijssel

Ontdek tijdens uw vaarroute de prachtige natuur die de provincie Overijssel u te bieden heeft. Hier ziet u uitgestrekte bossen, weidegebieden en imposante landgoederen aan u voorbijtrekken. Op de 137 kilometer water die in deze provincie te vinden is kunt u heerlijk varen of ronddobberen. Onderweg kunt u aanleggen in de jachthavens van unieke plaatsen zoals Giethoorn, Zwolle en Kampen.

Ontdek de Weerribben 

Overijssel heeft de pleziervaart veel te bieden. Hier vindt u namelijk een van de mooiste rivierlandschappen van Nederland. Vanaf de IJssel vaart u via een goede verbinding van Hasselt naar Belterwijde. Hier vindt u het grote moerasgebied De Weerribben. Stippel een prachtige vaarroute uit in de eindeloze rietvelden en moerasbossen van Overijssel. Wanneer u geluk heeft kunt u zelfs otters zien zwemmen.

Varen op het Reevediep

Het Reevediep vindt u tussen het Drontermeer en de Gelderse IJssel. Deze vaarweg is geopend in 2019 en is 7.5 kilometer lang. Wanneer u uw vaarroute volgt door het Reevediep komt u uit bij het Overijsselse eiland Reve. Onderweg komt u langs de natuurgebieden De Enk en De Koerskolk die onder beheer staan van Staatsbosbeheer. Let wel op tijdens het varen dat u zich aan de maximumsnelheid van zes kilometer per uur houdt. U kunt aanmeren tussen de Scheeresluis en de Gelderse IJssel.

Vaarroute van Overijssel naar Friesland 

Overijssel staat direct in verbinding met de prachtige wateren van Friesland. Vanaf het Zwarte Meer vaart u eenvoudig via het Ketelmeer en het IJsselmeer richting Friesland. Hier kunt u aanleggen in het historische Makkum of het uitgestrekte Poelengebied bezoeken. Wil je meer weten over onze vaarroutes van Overijssel naar Friesland? Lees dan onze uitgebreide beschrijving en tips.

Veel vaarplezier!

Overijssel biedt meer dan genoeg redenen om een van de vele vaarroutes te ontdekken! Bepaal van tevoren duidelijk je vaarroute en de plaatsen waar je ’s avonds wilt aanmeren. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Wij wensen je veel vaarplezier!