Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Boot winterklaar maken

Uw boot winterklaar maken?

De winter komt eraan, daarmee is het tijd om uw boot winterklaar te maken. Eerder hebben we het al eens gehad over hoe belangrijk winteronderhoud aan uw boot is en wat wij daarin voor u kunnen betekenen. 

Kiest u ervoor om de boot in het water te laten liggen of legt u deze de kant op? In beide gevallen zijn er een aantal zaken belangrijk om rekening mee te houden. We nemen u hier verder in mee aan de hand van een checklist!

 

Belangrijke zaken om uw boot winterklaar te maken

Bij het winterklaar maken van uw boot kijken wij naar de volgende punten:

  • De motor

Naast het gewone onderhoud, kijken we naar de motor zodat er geen water in het systeem kan blijven staan.

  • De techniek (gas & elektra)

Hierbij kijken we naar de accu, de gasslangen en koppelingen, elektrische apparatuur aan boord en besteden we aandacht aan de draaiende delen van de boot.

  • Drinkwatervoorziening en toilet

Om deze winterklaar te maken zorgen we ervoor dat al het water volledig weg wordt gepompt bij alle voorzieningen. Vervolgens gaan we aan de slag met antivries zodat de leidingen niet bevriezen deze winter.

  • Romp en dek

Bij dit deel zorgen we dat alles goed schoon is en beschermen we bepaalde onderdelen voor de koude wintermaanden door deze bijvoorbeeld in te vetten, af te dekken of af te sluiten. 

  • Tuigage

Deze halen we van het schip af en smeren we indien nodig, waarna we de blokken en schijven schoon maken. 

  • De uitrusting en binnen de boot

Hierbij checken we de reddingsvesten en brandblussers op onderhoud, halen we alles van boord dat niet goed tegen vocht en kou kan en plaatsen we vochtvreters in de verschillende ruimtes. 

Bovenstaande checklist kunt u uitprinten en in uw boot bewaren als reminder hiervoor ieder jaar! 

 

Winteronderhoud uit handen geven?

De taken en daarmee ook kosten om uw boot winterklaar te maken zullen verschillen per boot. Wilt u het winteronderhoud van uw boot overlaten aan de professionals van Ship Install? Wij nemen deze zorg graag uit handen! Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.