Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Magnus Master

DMS Holland Magnus Master

De Magnus Master is een low speed stabilisator voor schepen tot 30 meter of snelheden tussen 3 en 12 knopen. Deze techniek is gebaseerd op een universeel geldende natuurwet: het magnuseffect.

In plaats van traditionele vinnen wordt er gebruik gemaakt van snel roterende cilinders, die afhankelijk van de draairichting, een op- of neerwaartse druk genereren. Het grote voordeel van rotors t.o.v. de conventionele systemen met vinnen is de hoge slingerdemping bij lagere snelheden. Voor een effectieve slingerdemping met vinnen is een behoorlijke snelheid door het water noodzakelijk. Dit komt mede omdat er vaak voor wordt gekozen om het oppervlak van de vinnen zo klein mogelijk te houden en daarmee de kans op beschadiging te verkleinen. Met name in ondiep water zijn de naar buiten stekende vinnen erg kwetsbaar.

Rotors

De rotors van de MagnusMaster zijn inklapbaar, waardoor de kans op beschadiging nihil wordt. Ingeklapt blijven de rotors grotendeels binnen de turbulente grenslaag van het schip waardoor de weerstand verwaarloosbaar is.

Als de rotors in werking zijn, in de ‘Drive’ positie, kunnen zij buiten de romp van het schip uitsteken. Als de motor van het schip in neutraal wordt gezet worden de rotors automatisch ingetrokken. Dit voorkomt schade bij manoeuvreren en aanleggen aan een kade, in de sluis of haven.

De rotors hebben geen stuureffect. Hierdoor is de positie van de rotors onder het schip, in tegenstelling tot vinnen, vrij te bepalen. In de meeste gevallen zal de beschikbare ruimte in het schip voor de compacte elektromotor bepalend zijn. Het is zelfs mogelijk de rotor op de spiegel te monteren hetgeen met name voor snelvarende jachten wenselijk kan zijn.

Ship Install

Ship Install is dealer van DMS Holland en helpt u graag verder! Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op voor een professioneel advies.

Meer Informatie Meer producten

Aanbevolen producten

Dometic Airco

Dometic Airco

Webasto Verwarming

Webasto verwarming

Webasto Koelkast

Webasto Koelkast