Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Certificaat van onderzoek

Certificaat van Onderzoek

CVO Pleziervaart

De overgangsregeling Binnenvaartwet loopt 31 december 2018 af. Op 1 juli 2009 is de Binnenvaartwet van kracht geworden. Voor een groot deel van de pleziervaartuigen is sindsdien een Certificaat van Onderzoek (CVO) verplicht gesteld. De overgangsregeling komt in 2018 ten einde en daardoor wordt het noodzakelijk dat uw schip aan de technische eisen voldoet.

De eisen van een Certificaat van Onderzoek

Op de Europese binnenwateren moeten vanaf 31 december 2018 de volgende schepen voorzien zijn van een Certificaat van Onderzoek:

  • Alle vaartuigen met een lengte van 20 meter of meer
  • Alle vaartuigen met een lengte van minder dan 20 meter, waarvan lengte x breedte x diepte meer is dan 100 m3
  • Alle sleep- en duwboten, ongeacht de lengte
  • Drijvende werktuigen

Bijvoorbeeld: een boot van 15 meter lang, 1,5 meter diep en 4,5 meter breed moet ook een certificaat hebben, omdat het volume groter is dan 100 m3.

Ship Install ontzorgt u graag

Wij zorgen er graag voor dat u de zorg over uw jacht geheel aan één partij kunt uitbesteden, dus ook bij het aanvragen van een Certificaat van Onderzoek voor pleziervaart  helpen wij u graag. Wij hebben nauwe contacten met de keurmeesters en ontzorgen u geheel.

Wacht niet te lang

Gezien het feit dat in december de overgangsregeling afloopt en nog maar een klein deel van alle pleziervaartuigen een Certificaat van Onderzoek heeft, verwachten wij de komende tijd grote drukte. Onze tip: zorg ervoor dat u op korte termijn een aanvraag bij ons doet, zodat wij u op tijd kunnen helpen! Wij zijn goed bereikbaar, telefonisch via 0416 665 335 en per e-mail via info@shipinstall.nl.