Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Vaarroute Noord-Brabant

Ship Install vaarroute 1: Noord Brabant

Vaarroute Noord-Brabant

Een vaarroute door Noord-Brabant kan al snel uitmonden in een aantal korte stedentrips. Dit is niet heel verrassend aangezien zowel ’s-Hertogenbosch, Breda als Tilburg aan het water liggen en dus makkelijk te bereiken zijn met een boot. De steden hebben alle drie hun eigen charme. ’s-Hertogenbosch staat bekend om haar bourgondische karakter en Breda heeft een ontzettend rijk verleden en is daarnaast een van de gezelligste steden van Noord-Brabant. Maar ook Tilburg heeft haar geheimen. Sommigen zien Tilburg als een ongezellige stad, maar dit is absoluut niet het geval. Tilburg biedt veel onontdekte kroegjes, je kunt er heerlijk uiteten en de jeugd kan er tot laat op stap. Voor ieder wat wils dus!

Een vaarroute door Noord-Brabant combineert stad en natuur

Niet alleen de gezellige steden in Brabant, maar ook de natuurlijke omgeving is zeker de moeite waard. Met name aan het Wilhelminakanaal ligt een prachtig bosrijk gebied met aangelegde wandel- en fietspaden. Daarnaast ligt ook Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek op de route, welke zeker de moeite waard is. Vooral wanneer je met kinderen op pad bent kan dit een leuke tussenstop zijn.

Vestingstad Heusden

Als laatste mag natuurlijk ‘ons’ eigen vestingstadje Heusden niet ontbreken op de vaarroute door Brabant. Een tochtje door één van de oudste waterburchten zorgt gegarandeerd voor een heerlijke middag. Niet alleen op het water, maar ook op het land zijn mooie dingen te zien. De stadshaven aan de markt van Heusden biedt de mogelijkheid om aan te meren en de stad te verkennen. De karakteristieke straatjes en smalle steegjes nodigen uit om verkend te worden waarna je een heerlijk verkoelend drankje op het terras kunt drinken.

Vaarroute door Brabant

De vaarroute door Noord-Brabant

De vaarroute door Noord-Brabant is hieronder uitgewerkt:

  1. Het startpunt van de vaarroute door Noord-Brabant is Breda, deze stad kan bereikt worden via de Mark. Deze rivier loopt dwars door de binnenstad van Breda, waardoor het gemakkelijk is om hier aan te leggen.
  2. Vervolgens is het gemakkelijk om oostwaarts te varen via het Markkanaal. Zo kom je uit op het Wilhelminakanaal die je richting Tilburg brengt. Om meer van de stad Tilburg te zien kun je het beste afslaan naar de Piushaven bij kilometerpunt 27.
  3. Vanuit Tilburg is de eerstvolgende stop Safaripark Beekse Bergen, welke zelfs een eigen jachthaven heeft zodat u hier onbezorgd kunt aanmeren.
  4. Via Aarle-Rixtel, bij de kruising van het Wilhelminakanaal en de Zuid-Willemsvaart, vaar je vervolgens zo door naar ’s-Hertogenbosch en Heusden.

Wij wensen je veel vaarplezier op deze prachtige vaarroute in Noord-Brabant!