Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
5 tips om duurzamer te varen

Dag van de duurzaamheid; 5 tips om duurzamer te varen

Wil jij ‘De Duurzame Watersporter’ zijn? Dat kan met het Blauwe Vaantje; een milieukeurmerk voor booteigenaren en schippers die zich op het water verantwoord, zorgzaam en milieuvriendelijk gedragen. En waarom komen we nu hiermee? Nou, het is 10 oktober namelijk de ‘dag van de duurzaamheid’ en wij zijn van mening dat alle kleine beetjes helpen. Daarom willen wij ons steentje hierin bijdragen. Grote verschillen maken is soms niet haalbaar, maar wat kan je als vaarliefhebber wel doen om hier niet aan voorbij te gaan?

 

5 tips hoe jij duurzamer kan varen en misschien wel eigenaar kunt worden van het Blauwe Vaantje:

 

   1. Omgaan met afval

Gooi afval niet overboord, maar scheid het. Met name gevaarlijk of chemisch afval. Doe het vervolgens in de daarvoor bedoelde afvalcontainers.

 

   2. Veiligheid

Ga veilig het water op. Dit doe je door ervoor te zorgen dat jouw boot ‘technisch’ in orde is om de kans op milieuverontreiniging en ongelukken te verkleinen. Mocht je hier nu aan twijfelen, neem dan contact met ons op via 0416 665 335 of per e-mail info@shipinstall.nl en wij kunnen je hierin adviseren en/of helpen.

 

   3. Vaarregels

Je bent bekend met de vaarregels en handelt daarnaar. Zo blijf je altijd uit de dode hoek van beroepsvaart en zijn er genoeg reddingsvesten aanwezig voor alle opvarenden aan boord.

 

   4. Koers

Je vaart een duidelijke koers, geef de beroepsvaart de ruimte en laat goed zien wat je van plan bent en je vaart zoveel mogelijk stuurboordwal (rechterzijde) van het vaarwater. Dus xo min mogelijk mede vaarweggebruikers hinderen.

 

   5. Duurzame watersport bevorderen

Calamiteiten meld je bij de autoriteiten en je spoort andere watersporters aan om milieu, natuur en veiligheid hoog in het vaandel te hebben om zo duurzame waterrecreatie te bevorderen.

 

Voor meer informatie hoe je aan het Blauwe Vaantje kunt komen is te vinden op de website https://www.blauwevlag.nl/vaantje