Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Vaarroute Noord-Holland

Ship Install vaarroute 4: Noord-Holland

Wat is heerlijker dan een mooie dag genieten van de frisse buitenlucht op het water? Wij hebben erg veel geluk met ons mooie kikkerlandje. We hebben namelijk geweldige lentes en zonnige zomers. Stiekem kriebelt het bij ons allemaal wel om er op uit te gaan en met de boot een van de vele mooie vaargebieden te bevaren die Nederland ons biedt. Noord-Holland is één van deze gebieden. Noord-Holland is een watersportprovincie die alles te bieden heeft voor iedere watersporter. Of je nou met een motorboot, zeiljacht of een sloep wilt varen, in Noord-Holland kan het.

Vaarroute Alkmaar – Den Helder

Voor alle zonnige dagen die nog gaan komen hebben wij een aantal mooie vaarroutes op een rij gezet in verschillende provincies, met in dit artikel Noord-Holland. We geven je een mooie vaarroute die begint in Alkmaar en eindigt in Den Helder.

Het vertrekpunt is vanuit Alkmaar vanaf de Bierkade. Je zult een aantal bruggen moeten passeren voordat je Alkmaar uit bent. Als eerste zal je de Friese Brug passeren. Deze zal snel voor je draaien omdat de bruggen met camera’s in de gaten worden gehouden. Enig knelpunt kan de Spoorbrug zijn. Deze draait op vaste tijden, namelijk om 25 minuten over en 55 minuten over. Vervolgens passeer je de Huismanbrug en je bent Alkmaar uit.

Als je Alkmaar uit bent zal je op je vaarroute nog een aantal andere bruggen tegenkomen zoals de Koedijkervlotbrug. Hier heb je waarschijnlijk weinig last van. Je hoeft daarnaast ook alleen maar het hoofdvaarwater te volgen.

Vervolgens kom je aan bij Stolpen en kun je ervoor kiezen om een tussenstop te maken in Schagen of om direct door te varen naar Den Helder. Als je doorvaart naar Den Helder, let dan goed op. Je moet namelijk wachten tot de flikkerlamp gedoofd is omdat er anders nog een staalkabel boven het water hangt. Je bent bijna in Den Helder. Nu kun je kiezen om naar de binnenhavens of naar de Koninklijke Marina Jacht Club van Den Helder te varen.

Aanmeren en genieten

Nu kun je genieten van al het moois dat Den Helder te bieden heeft. Zo heeft Den Helder meerdere museums, een groot Noordzee-aquarium en grote vuurtorens. Daarnaast zijn er ook tientallen eettentjes die jou maar al te graag ontvangen. Den Helder is het aanmeren dus zeker waard!

Veel vaarplezier!

Geniet van een heerlijke vaarroute door de mooie wateren van Noord-Holland. Plan je vaarroute van tevoren duidelijk in om eventuele obstakels te voorkomen.

Wij wensen je veel vaarplezier met deze prachtige vaarroute door Noord-Holland!