Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Vaarroute Friesland

Ship Install vaarroute 8: Friesland

De provincie Friesland kent veel prachtige vaarroutes voor een heerlijke dag op het water. Friesland is natuurlijk het meest bekend van de Elfstedentocht, het prachtige Harlingen en nationaal park De Alde Feanen. In deze veelzijdige provincie valt er ook op het water genoeg te ontdekken. Zo kunt u bijvoorbeeld de Elfsteden vaarroute volgen. Bent u meer geïnteresseerd in historie? Volg dan de bijzondere vaarroute door Friesland waarbij u de oorlogsverhalen van Oudega ontdekt.

De Poelenroute

Bent u van plan te gaan varen in Friesland en houdt u van ongerepte natuur? Ga er dan heerlijk op uit in het Poelengebied. Het natuurgebied bestaat uit een aaneenschakeling van meertjes, slootjes en kreekjes. Deze vaarroute is dus niet geschikt voor de grotere schepen of jachten. Tijdens het varen wisselen weidse vergezichten zich af met dichtbegroeide rietvelden en gezellige dorpjes en boerderijen. U start uw vaartocht in Gaastmeer en vaart vervolgens richting Heeg. Tijdens het varen maakt u een tussenstop in Idzegea. Een klein Fries dorpje waar u het vogelreservaat van de Grutto vindt. Hier kunt u aanleggen langs de oevers van de Idzegeaster Poel. Bezoek de vogeluitkijktoren en geniet van het prachtige Poelengebied.

Elfsteden vaarroute

De meest bekende schaatstocht van Nederland is natuurlijk de Elfstedentocht. Maar wist u dat u de Elfstedentocht ook kunt afleggen per boot? U maakt een prachtige ronde door Friesland waarbij uw vaarroute start in Leeuwarden en eindigt in Bonkefeart. De vaarroute is 231 kilometer lang en daarom raden wij aan deze te verspreiden over meerdere dagen. Onderweg kunt u aanleggen in verschillende jachthavens. Bezoek bijvoorbeeld het Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen of het Elfstedenbruggetje Bartlehiem in Wânswert.

 Een vaarroute vol geschiedenis

Wilt u meer te weten komen over het verzet in Friesland tijdens de Tweede Wereldoorlog? Vaar dan naar het dorpje Oudega. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit Friese dorpje een toevluchtsoord voor personen die moesten onderduiken. Leg aan in de jachthaven en maak een wandeling door het dorp. Download de MeAR Fryslân app en kom luister naar de spannende gebeurtenissen uit de oorlogsjaren.

Geniet op het water

 Geniet van de prachtige vaarroutes in Friesland. Bereid je goed voor voordat je het water opgaat. Zo voorkom je verhinderingen. Kijk van tevoren naar eventuele jachthavens om aan te meren. Wilt u een week op het water doorbrengen? Vaar dan via het IJsselmeer naar Flevoland of Noord-Holland. Bekijk onze handige tips en vaarroutes in Noord-Holland of Flevoland.

Wij wensen je veel vaarplezier!