Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Zelfvarende Drone

Zelfvarende drones

Mede mogelijk gemaakt door Ship Install! Samen met Rijkswaterstaat, Aquatic Drones en andere technische koplopers is Ship Install de afgelopen periode nauw betrokken geweest bij de co-creatie van zelfvarende drones. De zelfvarende drones gaan in de toekomst (diepte)metingen uitvoeren op binnenwateren en objecten inspecteren. Het doel: een hightech oplossing die slim, schoon en veilig is.

Toepassingspilots

In september en oktober 2017 vonden de pilots plaats op de IJssel. Ook op 30 november 2017 kwam de drone in actie tijdens de Smart Shipping Challenge. Ship Install heeft haar technische kennis onder andere ingezet om ervoor te zorgen dat de zelfvarende drones met kleine aanpassingen ook kunnen worden ingezet voor kade-inspecties, surveillance en andere toepassingen. De technische top van robotica, maritieme systemen, sensoren en hydrografie werken proactief samen met opdrachtgevers als Rijkswaterstaat en Port of Rotterdam. De expertise van alle partijen samen leidt tot het beste resultaat.

Smart Shipping Challenge

De Smart Shipping Challenge maakt onderdeel uit van het vraagstuk hoe we de kwaliteit van leven kunnen behouden, terwijl we de natuur schoon houden. Hierbij speelt het verduurzamen van het beheer van waterwegen, het verbeteren van de waterkwaliteit en het creëren van goede randvoorwaarden voor mariene ecologie een grote rol. Het ontwikkelen van zelfvarende drones maakt hier onderdeel van uit.

Het ontwikkelen en realiseren in co-creatie en open source zorgt ervoor dat kennis en ervaring wordt gedeeld en innovaties snel op de markt komen. Wij zijn trots om deel uit te maken van dit succesvolle project en houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen. De komende twee maanden worden pilots uitgevoerd, dus dan vertellen wij u graag meer! Houd onze website en social media kanalen in de gaten.

Contact over zelfvarende drones

Wenst u meer informatie te ontvangen over de zelfvarende drones waaraan Ship Install heeft meegewerkt? Op de website van Rijkswaterstaat vindt u meer informatie. U kunt ook contact met ons opnemen via 0416 – 665 335 of per e-mail via info@shipinstall.nl.