Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Vaarroute Gelderland

Ship Install vaarroute 10: Gelderland

Ship Install vaarroute 10: Gelderland

Gelderland is een prachtige provincie om te ontdekken vanaf het water. De vaarroutes in deze provincie voeren u langs mooie steden zoals Arnhem en uitgestrekte bossen en heidevelden.

Varen op De Gouden Ham

Het recreatie- natuurgebied De Gouden Ham is een prachtige plek voor de pleziervaart en watersport. Aan het meer liggen mooie strandjes en in het midden vindt u een groot eiland met camping. In dit gebied kunt u heerlijk rustig ronddobberen. Rondom het water vindt u veel gezellige terrasjes waar u kunt aanleggen voor een drankje of een heerlijke lunch. In recreatie-natuurgebied De Gouden Ham bent u verzekerd van een onvergetelijke dag op het water.

Aanmeren en genieten

Sluit uw vaarroute in Gelderland af met een bezoek aan het dorpje Appeltern. Hier vindt u het grootste tuininspiratiepark van Nederland. U kunt Appeltern bezoeken door de Maas te volgen en aan te leggen bij recreatie-natuurgebied De Gouden Ham. Wilt u tijdens uw tijd op het water ook wat cultuur meepakken? Bezoek dan de historische Hanzestad Zaltbommel. U kunt gemakkelijk aanleggen in de jachthaven van de stad. Maak een historische tocht door het centrum van de stad en bezoek de bekende St. Maartenkerk en de Waterpoort.

Doorkruis de wateren van Gelderland 

Volg de Maas-Waalroute en doorkruis de provincie Gelderland. U start uw tocht bij Gorinchem en vaart vervolgens de Afgedamde Maas op. Onderweg vaart u langs veel historische steden zoals Heusden en Grave. Vanaf Weurt kunt u de Waal op varen. Let wel op dat de Waal een van de drukst bevaren rivieren is van Nederland. Wilt u onderweg graag aanleggen? Dan doet u dit het beste wanneer u nog op de Maas vaart. Hier vindt u aanzienlijk meer aanlegplaatsen  dan op de Waal. U kunt er ook voor kiezen om vanaf de Maas de provincie Noord-Brabant verder in te varen. Op onze blog vindt u praktische tips en leuke vaarroutes in Noord-Brabant.

Goed voorbereid het water op

Geniet van de veelzijdige vaarroutes in de provincie Gelderland. Bereid u goed voor voordat u het water opgaat. Kijk van tevoren naar jachthavens om aan te meren of te overnachten. Zo komt u tijdens uw vaartocht niet voor onprettige verrassingen te staan.

Wij wensen u veel vaarplezier!