Make your own custom-made popup window!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore
[contact-form-7 id="3019" html_class="default"]
Magnus Master

DMS MagnusMaster

De Magnus Master is een low speed stabilisator voor schepen tot 30 meter en snelheden tussen 3 en 12 knopen. Deze techniek is gebaseerd op een universeel geldende natuurwet: het Magnuseffect.

In plaats van traditionele vinnen wordt er gebruik gemaakt van snel roterende cilinders, die afhankelijk van de draairichting, een op- of neerwaartse druk genereren. Hierdoor heeft de MagnusMaster grote voordelen op een conventionele vin stabilisator. De hoge slingerdemping is al merkbaar bij lage snelheden. Door de effectieve demping van 90 procent zorgt voor veel extra comfort en veiligheid. Een ander voordeel is het minimale geluid dat de MagnusMaster produceert. De innovatieve aandrijving van de rotors zorgt namelijk voor minder bewegende onderdelen die geluid produceren.

Eenvoud

 De MagnusMaster werkt volledig elektrisch waardoor hydraulische storingen tot het verleden behoren. Verder wordt er in het systeem gebruik gemaakt van onderhoudsvrije lagers. Ook het besturingssysteem is erg gebruiksvriendelijk en kan eenvoudig geïntegreerd worden in het boordsysteem.

 Veiligheid

 De rotors van de MagnusMaster zijn inklapbaar, waardoor de kans op beschadiging in laagwater nihil is. Ingeklapt blijven de rotors grotendeels binnen de turbulente grenslaag van het schip waardoor de weerstand verwaarloosbaar is. Wanneer de motor van het schip in neutraal staat worden de rotors automatisch ingetrokken. Dit voorkomt schade bij manoeuvreren en aanleggen aan een kade, in de sluis of haven.

De rotors hebben geen stuureffect. Hierdoor is de positie van de rotors onder het schip, in tegenstelling tot vinnen, vrij te bepalen. In de meeste gevallen zal de beschikbare ruimte in het schip voor de compacte elektromotor bepalend zijn. Het is zelfs mogelijk de rotor op de spiegel te monteren hetgeen met name voor snel varende jachten wenselijk kan zijn. Hierdoor blijft ruimteverlies beperkt tot het minimum en zijn ingrijpende verbouwingen in de machinekamer niet nodig.

Ship Install

Ship Install is dealer van DMS Holland en helpt u graag verder! Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op voor een professioneel advies.

Meer Informatie Meer producten

Aanbevolen producten

Dometic Airco

Dometic Airco

Webasto Verwarming

Webasto verwarming

Webasto Koelkast

Webasto Koelkast